E încă lângă

Simțea cum frigul se strecura prin vene. Tremura stând pe pat, cu spatele proptit de peretele proaspăt dat cu var. Sorbea cu buzele crăpate din ceașca cu ceai răcit. Aerul autumnal se strecura prin geamul larg deschis. Mirosea a fum: frunze arse. Și-a tras plapuma până la nas și a început să numere. Una, două, trei… Sau poate patru….

Enervat că nu-și amintește, și-a acoperit fruntea cu palmele. Deși ochii îi erau închiși, un lucru îl vedea clar: silueta sublimă care zâmbea cu o nerușinare contagioasă ca acum o zi…sau două…sau trei. Pe naiba. Nu mai știe.

Era absent. Prezentul trecea pe lângă el. Nu avea curajul să-l atingă. Față palidă și slăbită, barbă neîngrijită, mâini învinețite…cred că și oglinda ar refuza să-i reflecte fizionomia.  Amintirile – dealerul de durere cu surse inepuizabile, îl mai tachinau din când în când.

Liniște. Într-o clipă toată camera a fost colorată în răsărit de soare. Și-a deschis ochii. Era transpirat. Și-a întors capul. Chipul angelic răsufla încet. Era lângă el. În aceeași poziție în care a adormit. A cuprins-o și a sărutat-o domol pe frunte. Bună dimineața.

Advertisements

4 thoughts on “E încă lângă

  1. Denumirea e bună/ intrvenții în intern. destul de reușite. pare a fi un fragment. ebine,succes. am vrut să postez în comentarii, dar n-am reușit. boseaaaaaaaaaa

    >Понедельник, 31 октября 2016, 20:43 +02:00 от Poet from Ars : > >marspoet posted: “Simțea cum frigul se strecura prin vene. Tremura stând pe pat, cu spatele proptit de peretele proaspăt dat cu var. Sorbea cu buzele crăpate din ceașca cu ceai răcit. Aerul automnal se strecura prin geamul larg deschis. Mirosea a fum: frunze arse. Și-a tra” >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s