Spune “Te iubesc”

Spuneţi oamenilor apropiaţi “Te iubesc”. Deseori celor mai importante persoane nu le zicem cele mai simple, dar plăcute cuvinte. Ne luăm duşi de valul cotidianului şi considerăm mai important să-l punem la punct pe domnul X sau să ne plănuim agenda pe luna apropiată, dar mamei care sună din altă ţară să afle dacă suntem ok, îi zicem că suntem ocupaţi.
Suntem singuri într-o lume predominată de făţărnicie şi gânduri materiale. Ne batem până la sânge pentru un loc sub soare şi nu observăm câte lucruri omitem. Când te întorci de la serviciu şi vezi un apus excepţional de soare colorat în oranj, roz şi albastru faci o poză pentru instagram însoţindu-l de hashtag-uri moarte, fără nici un sens, adresate necunoscuţilor la fel de pustii ca tine. Când a fost ultima dată când aţi admirat apusul alături de cei dragi discutând despre operele lui Eminescu sau picturile lui Van Gogh ? Oamenii cu suflet rece cu adaos de scepticism sorbesc din cafeaua fierbinte cu adaos de frişcă presurată cu scorţişoară şi nu observă acele frunze găurite lipite haotic de geam, acel câine, mândru strangulat de copilul de 3 ani, acea adiere de vânt polaric care cheamă iarna.
În acest timp persoanele care ţin la tine necondiţionat, care nu te judecă după postările şi statusurile de pe reţelele sociale se gândesc la tine, îţi doresc binele, se roagă pentru tine aprinzând lumânările speranţei în biserică. Nu-ţi ia nici cinci minute să suni mamei zicându-i : “Sunt bine. Ce ai făcut azi? Am găsit in album o poză veche de la ţară….mai ţii minte când mi-am pus mâinile de vopsea verde în cap în timp ce cu bunica vopseaţi gardul? Ciudată istorie…dar e istoria noastră. Te iubesc!”. Nu fiţi zgârciţi la cuvinte pentru apropiaţii voştri. Deseori tăcerea ne distanţează îngropând sentimente, istorii, zâmbete şi trăiri.

Advertisements

3 thoughts on “Spune “Te iubesc”

  1. Gînduri dragi ai unui om scump…Trebuie să știi cîte locuri în lume te așteaptă și să revii… Cel puțin în gînd, în cuvînt. Nu ești singur, sînt cu tine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s