Gol sub brad

 

tumblr_me8aucuFGq1ryidxuo1_250

Într-o secundă totul s-a schimbat. Privirile triste din ecranele televizoarelor s-au întors spre el judecîndu-i comportamentul. În aceeași clipă fulgii de scrum au început să acopere străzile arzând orice moment fericit din viața manechinelor pierdute în uraganul unei vieți păgubite în abisul iluziilor deșarte.

A început să strige, să plîngă, să bată cu pumnii în perete colorându-l în roșu. S-a culcat sub bradul decorat cu zeci de globulețe arzînde în continuu și a început să se gândească la ea, la clipele pierdute în zădar, la punctele de suspensie rătăcite într-un monolog fără sens, la tot și la nimic.

Gol sub brad. Doar acele verzi s-au petrificat pe pielea sa palidă. În rest … zero, tăcere, noapte, vis, întuneric. Laptele lăsat pe masă de cu seară și-a pierdut din gust, iar prăjiturile s-au dovedit a fi uscate și sărate. Dezastru total. O noapte fără sens. Un an fără zâmbet. Un revelion fără magie.

Din boxe a început să răsune celebrul cântec îngânat de Frank Sinatra în cele mai bune tradiții, desenînd un surîs pe fața serioasă a tînărului.

Dar totuși gol…gol sub brad, în pustiul unui miros sălbatic și a unei dorințe bizare. S-a ridicat, și-a îndreptat părul, și-a reaprins focul din ochi și a decis să înceapă totul din nou, chiar dacă zăpada e din scrum, bradul arde, iar muzica îl excită prin stupiditatea sa…

Advertisements

5 thoughts on “Gol sub brad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s