Cum să vezi negru în alb și invers

Image

Fereastra aburită transformă realitatea de afară într-un sur abstract și neclar. Ceașca de ceai ce stă pe măsuța de sticlă demult s-a răcit transformînd băutura calmantă într-un leac dezgustător contra setei. Camera prăfuită și sumbră nu mai transmite căldura pe care o emana acum cîteva săptămîni.

  Palul unei bucurii demult-trecute a lăsat o amprentă nesemnificativă prezentată de cîteva rînduri în jurnalul meu de călătorii. Acum totul s-a metamorfozat. Ieși afară și imediat ești înconjurat de zeci de oameni care seamănă unor pete negre ce-ți transmit emoțiile negative. Străzile par lungi și infinite, iar gîndurile par scurte și nesimnificative.

Viață? Moarte? Surîs? Plîns? Totul s-a încîlcit formînd un nod care te apasă și te distruge prin meditațiile pustii și neclare. Cred eu, totul vine din lăuntru. Noi singuri ne creăm iluziile, eșecurile, victoriile, pierderile. Ne imaginăm ceva și apoi regretăm de istoriile sufletești care ne molipsesc de întuneric.

Dar cum poți să exiști altfel, dacă ți se pare că te afli într-o zonă de carantină unde radiația prevalează și-ți mutilează prezentul?

Advertisements

5 thoughts on “Cum să vezi negru în alb și invers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s