Imperfecți

Image

Mișcări grațioase, zîmbete divine și priviri inocente…ele sunt cele care ne inspiră ideea inteligenței și zeificării. Ele sar pînă-n eter, se rotesc în haosul ce le-nconjoară și se luptă cu inumanul violent prin dansuri perfecte. Totul pare a fi ideal, în realitate însă totul este o înscenare, un spectacol creat pentru profit material.

Balerinele, despre ele am vorbit. Sunt sigur, mulți dintre noi au fost spectatorii show-rilor grandioase și s-au lăsat fermecați de atmosfera regală. Expresive, splendide, artistice – ne îndeamnă să cugetăm, iar noi tragem concluzii care se evaporă odată cu apariția primelor raze de lumină.

Nu demult am început să filozofesc pe tema: ce se întîmplă cu ele după ce se lasă cortina și în urma aplauzelor zgomotoase părăsesc scena? Sunt oare ele la fel de pure? Au oare același comportament? Sunt la fel de sfinte?

Posibil în camera de machiaj, după ce se debaraseaza de farduri, fețele lor se schimbă, devin adevărate iar nimbul se descompune imediat. Au probleme, neplăceri, greutăți și uită de finețea pe care o prezintă spectatorilor.  Devin altele. Reale. În această clipă delicatețea baletului se transformă într-un cabaret impudic, pornografic, provocător. Asta e adevărata fire a fiecăruia din noi. Cît de mult nu ne-am stărui să fim albi și limpezi, apare momentul cînd ne demonstrăm partea neagră a sufeltului nostru. O facem involuntar, dar asta-i realitatea…

Advertisements

11 thoughts on “Imperfecți

  1. fiecare avem un dark side, important e cum o balansam cu cea bright… insa uneori ne aflam in situatia cind ne camuflam personalitatea cu o parte ca sa o ascundem pe cea preponderenta, in scopuri de aparare sau poate de atac

    • Cat despre balerine, a fost un vis care s-a indepartat de mine. Balerinele sunt muze, femeia e o muza, natura e muza, pana si tu poti fi o muza daca te gesec perfect. Pana si mama poate fi o muza, si are greutati. Ce sta dicolo de comportare nu te-ai intrebat? Mi-e mi se pare sufletul actul suprem, perfectiune, puritatea, decat o fapta care dispare inghitita de timp. Pentru ca sa sufletul, poate fi slefui, ca e schimbator. Iar timpul nu poate inghiti suflul dar dansul da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s